Topman Jeff Smisek van United Airlines opgestapt

09/09
2015
CHICAGO - Topman Jeff Smisek en nog twee andere hoge managers van United Continental Holdings, het moederbedrijf van United Airlines, zijn plotseling opgestapt als gevolg van een federaal corruptie-onderzoek. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij dinsdagavond gemeld. Inmiddels is al een opvolger benoemd.

United Airines is onderwerp van een corruptie-onderzoek door de federale autoriteiten. Het onderzoek spitst zich toe op ontoelaatbare pogingen tot beïnvloeding van havenambtenaren in New Jersey en New York, zo meldt The New York Times.

De luchtvaartmaatschappij heeft Oscar Munoz benoemd op de plek van Smisek. Munoz is afkomstig van transportonderneming CSX. Sinds 2003 bekleedde hij daar diverse functies, als laatste die van president-directeur. Munoz werkte eerder voor AT&T, Pepsico en The Coca-Cola Company.

Jeff Smisek was eerder Chief Executive Officer van Continental Airlines, dat in 2010 met United Airlines fuseerde. Na de fusie trad Smisek aan als topman van het fusiebedrijf United Continental Holdings. Behalve Smisek stapten ook de 'executive vice president of communications and government affairs' en de 'senior vice president of corporate and government affairs' op.

De snel beklonken fusie tussen United en Continental is achter de schermen minder soepel verlopen. Nog steeds kampt de maatschappij met computerproblemen en United scoort slecht op het gebied van vertraagde en geannuleerde vluchten. Hoewel United Continental op dit moment winstgevend is blijven de prestaties achter ten opzichte van de concurrentie. 

Smisek ontvangt naar verluidt een vertrekbonus van 4,9 miljoen dollar. Daarnaast ontvangt hij 60.000 aandelen met een totaalwaarde van 3,4 miljoen dollar. Hij moet een deel daarvan echter terugbetalen in het geval hij wordt veroordeeld of schuld bekent in de corruptiezaak.

(c) Reismedia / ANP

Tags:

united continental holdings

jeff smisek

Lees ook:

United verandert vluchtschema`s om vertragingen te voorkomen

Datum: woensdag 9 september 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Chicago, Jersey, New York, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry