Waterschade, opstal of inboedelverzekering

01/09
2015
AMSTERDAM (EZPress) - De laatste jaren wordt Nederland steeds vaker getijserd door stormweer waar veel water mee naar beneden komt. Wanneer er schade opgelopen wordt door wateroverlast heb je in de meeste gevallen te maken met zowel de inboedel- als de opstalverzekering.

Bij waterschade komt vaak een volgelopen kelder of volgelopen begane grond voor. In dit geval zijn zowel de inboedelverzekering als de opstalverzekering nodig om het nodige te vergoeden.

Inboedelverzekering

Als er water in een ruimte staat zijn de spullen die zich daarin bevinden in de meeste gevallen beschadigd. De vergoeding voor deze schade komt voor rekening van de inboedelverzekering.

Opstalverzekering

Naast de schade aan de spullen zal er in met water volgelopen ruimtes ook schade zijn aan de muren, wanden en eventuele keuken zijn.

Let op polisvoorwaarden

Elke verzekering gaat natuurlijk op een eigen manier om met zulke schade om te gaan. Let er bijvoorbeeld op of de schutting ook meeverzekerd is, deze kan omwaaien tijdens zware stormen. Hetzelfde geld overigens voor de dakpannen en andere mogelijk zaken die kunnen om- of wegwaaien.

Ook bij de inboedelverzekering zal moeten opgelet worden wat er allemaal precies verzekerd is. Zo kan het zijn dat er door waterschade als gevolg van storm bepaalde zaken niet vergoed worden, dit kan een zekerheidje voor de verzekeraar zijn. Pas vooral bij opvallende goedkope inboedelverzekeringen.

Sluit bij dezelfde partij af

Het gebeurt vaak dat als de opstal- en inboedelverzekering bij verschillende verzekeraars is afgesloten dat er bij een schadezaak de verantwoordelijk bij de ander wordt gelegd. Dit vergt allemaal onnodig veel tijd en dus veel vertraging bij de vergoeding.

Een advies is dan ook om de inboedel- en opstalverzekering bij eenzelfde verzekeraar af te sluiten. Bij een heftige storm waarbij schade aan zowel uw inboedel als opstal is het fijn dat de zaken snel opgelost en vergoed worden.

Datum: dinsdag 1 september 2015, 23:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry