Deze elektrische onderzeeër kan iedereen besturen

31/08
2015
Binnenkort komt er een onderzeeër op de markt die door iedereen bestuurd kan worden. En hij ziet eruit als een Formule1-auto.

Hij zou zo in een James Bond-film kunnen: de DeepFlight Dragon. De makers zijn de onderzeeër nog aan het testen, maar hij is zo goed als af. De kleine onderwatermachine weegt 1800 kilo, is 5 meter lang en hij is ook nog duurzaam: dankzij een batterij houdt de Dragon het 6 uur lang vol onder water.

De maker, Graham Hawkes, kwam op het idee toen hij op een conferentie was waar men probeerde een mens te vervoeren met een grote drone. Dat lukt niet, want het kost te veel energie. Onder water daarentegen hoeft een zelfde constructie veel minder gewicht naar beneden te trekken. De Dragon is dus een soort omgekeerde onderwaterdrone, met een enorm versimpeld besturingssysteem. Hij kan 120 meter de diepte in. Een verslag van een 'testrit':

De mini-onderzeeër kan gemakkelijk mee op een jacht. Mocht je inderdaad een zakcentje over hebben: de Deeplight Dragon kost straks 1,5 miljoen dollar. Maar hij is binnenkort ook te huur voor een avontuurlijk tripje.

RTL Z

Datum: maandag 31 augustus 2015, 13:48
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry