Minister Bussemaker licht plannen hoger onderwijs toe

27/08
2015
Dare to Dream

Vooraf aan de toespraak van de minister opent Marjan Oudeman, voorzitter van het college van bestuur, het Academisch Jaar in de Domkerk. Het thema van de middag is Dare to Dream.

Prijzen voor topstudenten

Rector magnificus Bert van der Zwaan reikt tijdens de ceremonie twee Studentenprijzen uit: de scriptieprijs en de prijs voor bijzondere verdiensten 2015. Ook zal universiteitshoogleraar Paul Schnabel, voorzitter van de lustrumcommissie, het lustrum aankondigen dat gevierd wordt in 2016. De Universiteit Utrecht bestaat dan 380 jaar.

Live te volgen via videokanaal en Twitter

De Opening Academisch Jaar is op maandag 31 augustus van 16:00 tot 17:15 uur in de Domkerk in Utrecht. Het ceremonie, inclusief de toespraken van Marjan Oudeman en minister Bussemaker, is vanaf 16 uur live te volgen via het videokanaal.

Ook is de Opening Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht (en andere universiteiten) te volgen via Twitter: #OAJ15.

Zwaartekrachtprogramma’s

Vooraf aan de Opening Academisch Jaar brengt minister Bussemaker een bezoek aan de vier zwaartekrachtprogramma’s waarvoor de Universiteit Utrecht penvoerder is, namelijk: Netherlands Center for Multiscale Catalytic Energy Conversion, Netherlands Earth System Science Centre, Cancer Genomics Centre Netherlands en Consortium on Individual Development.

Datum: donderdag 27 augustus 2015, 14:55
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry