Gratis toegang tot `TUI Cloud` aan boord bij Arke-vliegtuigen

27/08
2015
SCHIPHOL-RIJK -  Arke biedt haar passagiers sinds kort onder de naam 'TUI Cloud' gratis toegang tot een draadloos netwerk aan boord van haar vliegtuigen. HIermee kun je aan boord met je eigen tablet, telefoon of laptop op dit netwerk onder andere filmpjes over bestemming bekijken, de krant lezen en spelletjes spelen. Ook duty free producten zijn op het netwerk te vinden en kunnen op enkele vluchten ook gelijk besteld worden.

Het systeem van het draadloos netwerk is eenvoudig. Aan boord van alle Arke-vliegtuigen is een zogenaamde  AirFi-router geplaatst, die een signaal verstuurt dat smartphones, laptops en tablets kunnen ontvangen. Passagiers hoeven op hun eigen toestel alleen maar de vliegtuigmodus en WiFi aan te zetten waarna zij alle informatie kunnen lezen die op TUI Cloud staat.

Arke Café online
Momenteel wordt op een aantal vluchten het ‘Arke Café online’ getest. `Hierbij kunnen passagiers tijdens de vlucht de menukaart inzien en direct een bestelling plaatsen. Op termijn krijgen passagiers ook toegang tot e-books, magazines en newsfeeds`, meldt TUI aan Tripnieuws.

Ook op luchthavens
Vanaf komend najaar biedt Arke ook de TUI Cloud aan op geselecteerde luchthavens. Via de routers krijgen passagiers op deze luchthavens bij de gate al gratis toegang tot bepaalde online informatie en applicaties zoals Facebook en WhatsApp. Ook wordt er momenteel getest om TUI Cloud beschikbaar te maken in transferbussen. De eerste resultaten van deze test zijn zeer positief.

Lees een uitgebreid interview met Hans van de Velde, directeur Arkefly, over de TUI-cloud in het recent verschenen augustusnummer van Luchtvaartnieuws magazine.

Tags:

arke

tui

tui cloud

airfi

draadloos netwerk

Datum: donderdag 27 augustus 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry