Minder belasting voor ouder die van kind erft

27/10
2009
DEN HAAG (ANP) - Ouders die geld erven van hun kinderen moeten daarover minder belasting betalen. Dat willen de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie. De partijen dienen daarvoor woensdag een voorstel in tijdens een debat met staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) over de vereenvoudiging van de successiebelasting. In de plannen moeten de ouders nu nog tegen het hoogste tarief belasting betalen over de erfenis. In het voorstel van de coalitie betalen ouders in het algemeen een stuk minder, en bij een vermogen tot 45.000 euro zelfs helemaal geen belasting.

Verder willen de partijen het fiscaal aantrekkelijker maken om een eigen bedrijf over te dragen aan een zoon of dochter. De coalitie wil op initiatief van de ChristenUnie dat bij een ondernemersvermogen tot 1 miljoen euro een vrijstelling geldt voor successiebelasting.

In de plannen van De Jager is sprake van lagere tarieven in de successiebelasting en vereenvoudiging van het stelstel. De plannen moeten betaald worden door geld op te sporen dat door Nederlanders is weggesluisd naar belastingparadijzen.

Datum: dinsdag 27 oktober 2009, 21:22
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry