Hofland wil terugslaan in Vattenfal Cyclassics

21/08
2015
AMSTERDAM (EZPress) - Moreno Hofland verschijnt zondag 23 augustus uiterst gemotiveerd aan de start van de Vattenfal Cyclassics in het Duitse Hamburg. De snelle Roosendaler van Team LottoNL-Jumbo wil in de Duitse eendagskoers het een en ander rechtzetten na de teleurstellend verlopen sprintetappes in de Eneco Tour.

“Ik ben getergd, zeker weten”, aldus Hofland, die in de eerste rit van de Eneco Tour naar een achtste plaats spurtte, maar daarna twee keer op rij buiten de top tien viel. “De eerste drie dagen miste ik wat kansen en dat was zonde. Dat vreet dan ook aan je, maar in de Limburg-etappe was ik sterk en kon ik met de besten mee. Alleen twee koplopers en een klein groepje met Wilco (Kelderman, red.) finishten voor me. Dat is een goed teken in aanloop naar Hamburg en ook Plouay.”

Hofland stond nog niet eerder aan het vertrek van de Vattenfal Cyclassics. “Ik heb de koers wel al een aantal keer op televisie gezien. De klimmetjes in de finale zorgen er bijna altijd voor dat een uitgedund peloton sprint voor de zege. Ik wil in die sprint graag terugslaan na de Eneco Tour.”

Jan Boven

Jan Boven denkt dat het parcours rond Hamburg Hofland ligt. “Moreno is een gevaarlijke man in deze wedstrijd, maar onze hele ploeg is sterk”, aldus de ploegleider.

“De aanloop is veranderd en wordt voor iedereen nieuw, al is de finale zoals we gewend zijn met een aantal lokale rondes. Het is voor ons belangrijk om met veel man in de finale te komen en attent te koersen, met ook altijd in het achterhoofd dat we met Moreno een snelle man mee hebben.”

Team line-up:

Jos van Emden, Rick Flens, Moreno Hofland, Tom Leezer, Nick van der Lijke, Paul Martens,

Sep Vanmarcke en Robert Wagner.

Ploegleiding:

Jan Boven

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 21 augustus 2015, 08:03
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Duitsland, Hamburg, Limburg, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry