Belgisch bedrijf wil vliegtuigen ontmantelen in Twente

19/08
2015
ENSCHEDE - Mogelijk landen er binnenkort toch weer grotere verkeersvliegtuigen op luchthaven Twente. Alleen zullen ze vervolgens niet meer opstijgen. Het Belgische bedrijf Aeronextlife (AXL) wil vanaf januari 2016 door leasemaatschappijen uitgefaseerde verkeersvliegtuigen via een 'upcycle' methode gaan ontmantelen zodat onderdelen kunnen worden hergebruikt. Dit meldt Technology Base Twente.

Volgens AXL bereiken jaarlijks drie- tot vierduizend Boeings en Airbussen het einde van hun economische levensduur. AXL heeft in de pilotfase twee hangars op de luchthaven gehuurd. Het bedrijf hoopt in deze ‘pilot plant’ enkele tientallen vliegtuigen per jaar te kunnen ‘upcyclen’. Hiermee ontstaan zo’n 70 directe nieuwe arbeidsplaatsen op Twente.

Het bedrijf kan van start gaan zodra de gemeente Enschede de omgevingsvergunning heeft verleend, waarvoor de procedure binnenkort start. Na de pilotfase wil AXL zich doorontwikkelen op een definitieve locatie in het gebied.

Frederic Chaillet, één van de initiatiefnemers van Aeronextlife, zie het alvast helemaal zitten in Twente: “De keuze voor het nijvere en innovatieve Twente is logisch: wij zien samenwerking op vele fronten. De fantastische start- en landingsbaan in combinatie met ons concept zal een voorbeeld zijn voor het duurzaam met materialen omgaan.”

De zoektocht naar bedrijven voor de Technology Base Twente vindt plaats in opdracht van de gemeente Enschede en provincie Overijssel. Het initiatief daarvoor werd genomen nadat pogingen om de voormalige militaire vliegbasis Twenthe te laten doorstarten als burgerluchthaven zijn mislukt.

Tags:

luchthaven twente

Datum: woensdag 19 augustus 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Enschede, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry