Caribbean Airlines staakt transatlantische vluchten

13/08
2015
PORT OF SPAIN - Caribbean Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Trinidad & Tobago, stopt met het uitvoeren van transatlantische vluchten. De beide Boeing 767-300ER's van de maatschappij gaan na de winter terug naar leasemaatschappij ILFC. De vluchten tussen Port of Spain en Londen Gatwick zullen worden gestaakt.

Caribbean Airlines ging drie jaar geleden van start met de transatlantische vluchten. Op de route naar Londen Gatwick werd drie keer per week gevlogen door de luchtvaartmaatschappij. De vluchten leverden niet het succes op waar vooraf op werd gehoopt.

De beide Boeing 767’s zullen door leasemaatschappij ILFC worden ondergebracht bij Air Canada Rouge. Caribbean Airlines zal zich vervolgens gaan concentreren op regionale routes met een gereduceerde vloot van Boeing 737-800’s en ATR 72-600’s.

Caribbean Airlines leed vorig jaar een verlies van zestig miljoen dollar. Eerder dit jaar werden twee Boeing 737’s afgestoten, later dit jaar volgen er nog twee. De operaties zullen zich concentreren op de Noord-Amerikaanse bestemmingen Fort Lauderdale, New York en Toronto.

Het schrappen van de route naar Londen en het afstoten van de Boeing 767’s maken deel uit van een strategisch plan om in 2017 een break-even resultaat te kunnen realiseren.

Tags:

caribbean airlines

Datum: donderdag 13 augustus 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Canada, Londen, New York, Toronto, Trinidad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry