Google werkt aan piepkleine diabetes-sensoren

12/08
2015
Google werkt samen met een medisch bedrijf aan kleinere sensoren voor het meten van de bloedsuikerspiegel.

DexCom is een bedrijf dat gebruiksvriendelijke apparaten maakt waarmee de bloedsuikerspiegel constant gemeten kan worden. Dat is waardevol voor diabetespatiënten. DexCom schat dat iemand met diabetes een groot deel van zijn dag kwijt is aan het meten van de bloedsuikerspiegel, om zo inzicht te krijgen wat het juiste moment is om te eten of insuline te nemen.

Sensoren als pleisters

Een oplossing is dat DexCom sensoren heeft die onder de huid ingebracht moeten worden. Dankzij een nieuwe samenwerking met Google is dat in de toekomst wellicht niet meer nodig. DexCom hoopt dat Google kan helpen om sensoren te maken die zo klein zijn als pleisters, die goedkoop zijn om te maken en na gebruik weggegooid kunnen worden. Daarmee wordt het gebruik daarvan aantrekkelijker voor elke patiënt.

Smart contact lens

Het is niet de eerste keer dat Google interesse toont in het helpen van diabetici. Begin 2014 schreven we al over de 'smart contact lens' waar Google's onderzoeksteam Google X mee bezig was. Deze lens zou elke seconde de suikerspiegel meten dankzij een kleine ingebouwde chip.

Lees ook:

Google's eerste medische gadget is een contactlens

Datum: woensdag 12 augustus 2015, 16:08
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry