'Drone-circus' in Amsterdam ArenA met ruim 100 drones

11/08
2015
Binnenkort in de ArenA: een soort Cirque de Soleil met meer dan 100 drones.

In de Amsterdam ArenA wordt mogelijk nog dit jaar 's werelds eerste 'drone-circus' opgebouwd. Tijdens Air2015 zijn naast verlichte drones voor unieke 3D-effecten ook lasers en dansers de circusartiesten. De plannen werden al eerder aangekondigd, maar een datum voor het event is er nog altijd niet. Wel zegt organisator Klaas Rohde nu tegen de BBC dat er meer dan 100 drones zullen meedoen.

`Nog nooit eerder was het mogelijk een show op deze manier neer te zetten. Innovatie, kunst en entertainment komen in deze spectaculaire en veelzijdige show perfect bij elkaar,` aldus Rohde van evenementenbureau Fjuze. `Hiermee wordt naar onze mening bewezen, dat innovatie sensationeel is. Drones zijn populair en door een nieuwe en creatieve manier van denken laat AIR zien dat drones (..) ook als high-end entertainment kunnen worden ingezet.`

AIR 2015 is niet de eerste show waarbij drones worden ingezet voor 3D lichteffecten. Het Franse pretpark Puy du Fou zette ze in bij de lichtshow Cinéscénie. Het is wel voor het eerst dat drones een hoofdrol spelen in een Nederlandse entertainmentproductie.

Datum: dinsdag 11 augustus 2015, 18:53
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry