Google heeft voortaan een moederbedrijf: Alphabet

11/08
2015
Google deed vannacht iets dat alleen Google zou doen: zijn naam veranderen, een nieuwe CEO aanwijzen en naar de toekomst kijken.

Google heeft nooit bekend gestaan om zijn kleine levensdoelen. Alle informatie ter wereld doorzoekbaar maken is groot durven denken, en vannacht bewezen oprichters Larry Page en Sergey Brin die groeidrang niet te zijn verloren. Gisteren waren de twee nog de baas bij Google, vandaag leiden ze Alphabet, een nieuw opgericht bedrijf waar Google voortaan onder valt.

Google staat op zijn beurt onder leiding van Sundar Pichai, de man die de afgelopen jaren al bekend werd als hoofd van Android en Chrome. En Google verandert ook wat nu het een moederbedrijf heeft. Zo blijven Android en Youtube onderdeel van Google, net als natuurlijk de zoekmachine, advertenties, Maps en apps.

Maar gadgetmaker Nest, telecombedrijf Fiber, investeerder Google Ventures en Google Capital, medisch bedrijf Calico en onderzoekslab Google X worden allemaal losse bedrijven onder Alphabet. Op die manier kunnen dergelijke bedrijven volgens Google onafhankelijker geleid worden: ze krijgen ook allemaal een eigen CEO. Die CEO's kunnen voor advies dan weer terecht bij moederbedrijf Alphanet, waar Larry Page de CEO is, en Sergey Brin de president.

Op de beurs veranderen alle aandelen Google in aandelen Alphanet. Vooralsnog blijft het bedrijf op de beurs wel bekend staan onder de namen GOOG en GOOGL, maar de resultaten van de losse bedrijven worden later dit jaar wel los gepresenteerd. Wat de verandering precies betekent zal over een paar jaar pas duidelijk zijn, maar de bedoeling lijkt duidelijk. Alphabet gaat innovatieve bedrijven in allerlei sectoren aansturen, waarbij de groei van het ene bedrijf niet ten koste gaat van die van een ander.

Datum: dinsdag 11 augustus 2015, 09:48
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry