Brits GKN neemt Fokker Technologies over

28/07
2015
HOOFDDORP - Fokker Technologies komt in Britse handen. Het Britse bedrijf GKN neemt de Nederlandse onderneming over van Arle Capital voor een bedrag van 499 miljoen pond (706 miljoen euro). Het hoofdkantoor van Fokker blijft in Nederland en het merk wordt in stand gehouden, zo is dinsdag bekendgemaakt.

Door de overname van het bedrijf wil GKN haar positie als leverancier van vliegtuigcomponenten versterken. `Het is een uitstekend bedrijf dat goed past bij GKN Aerospace. Strategisch gezien versterkt deze acquisitie de positie van GKN Aerospace als marktleider, versterkt het onze wereldwijde productiefaciliteiten en voegt het nieuwe technologieën toe`, zegt Kevin Cummings, Chief Executive, GKN Aerospace.

Volgens Hans Büthker, topman van Fokker Technologies, kan het bedrijf profiteren van de schaal, innovatie en de sterke financiële positie van GKN. `De door innovatie en technologie gedreven cultuur in deze grotere onderneming biedt bredere en nieuwe mogelijkheden voor onze werknemers die kunnen werken aan ’s werelds grootste en meest uitdagende aerospace projecten.`

GKN, waarvan de historie teruggaat tot 1759, is een wereldwijd opererend engineering bedrijf en heeft productiefaciliteiten in ruim dertig landen. Bij het bedrijf werken meer dan 50.000 mensen in de luchtvaart, auto-industrie en land- systems markt. In Filton, vlakbij Bristol, beschikt GKN over een grote fabriek voor de productie van componenten van vleugels van Airbus-vliegtuigen.

Fokker heeft vestigingen in Europa, Azië en Noord-Amerika. De afronding van de overname wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar. Na afronding van de overname maakt Fokker als werkmaatschappij onderdeel uit van GKN Aerospace. Dit gebeurt onder leiding van het huidige management van Fokker.

Tags:

fokker technologies

gkn

Lees ook:

Airbus en GKN eens over verkoop fabriek in Zuidwest-Engeland

Datum: dinsdag 28 juli 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry