Delta Air Lines verkrijgt aandeel in China Eastern

27/07
2015
SHANGHAI/ATLANTA - Delta Air Lines neemt voor 450 miljoen dollar een aandeel van 3,55 procent in China Eastern Airlines. Dat maakten beide luchtvaartmaatschappijen maandag bekend. Delta en China Eastern, beide lid van luchtvaartalliantie SkyTeam, gaan daarnaast nauwer samenwerken op vluchten tussen de VS en China.

De samenwerking is volgens topman Shaoyong Liu van China Eastern gebaseerd op een wereldwijde visie en een gezamenlijke strategische blauwdruk. Beide maatschappijen zullen daarbij profiteren van elkaars routenetwerken en vluchten. Richard Anderson, topman chief executive officer van Delta Air Lines, verwacht dat Delta en China Eastern de meest succesvolle franchise tussen de VS en China gaan realiseren. Delta verkrijgt een 'observerende zetel in de raad van bestuur van de maatschappij.

Delta Air Lines draait financieel uitstekend. Zo realiseerde de maatschappij dit jaar nog een recordwinst in het tweede kwartaal. Een deel van de winsten wordt gebruikt om te investeren in andere maatschappijen elders in de wereld. Zo nam Delta een belang van 49 procent in het Britse Virgin Atlantic en vergrootte de maatschappij deze maand een belang in het Braziliaase GOL tot tien procent. Met beide maatschappijen ouderhoudt Delta strategische samenwerkingsverbanden.

Op dit moment werken Delta en China Eastern op basis van codesharing samen op dertig binnenlandse routes in de VS, 43 binnenlandse routes in China en zeven routes tussen de VS en China. China Eastern voert dagelijks vier nonstop-vluchten uit naar de VS vanaf thuisbasis Shanghai. Delta voert dagelijks zes vluchten uit vanuit de VS naar de drie grootste Chinese markten. De samenwerking zal verder worden uitgebouwd.

De Chinese overheid heeft een meerderheidsaandeel van zo'n 61 procent in handen van China Eastern. De rest van de aandelen is in publieke handen. De maatschappij is genoteerd aan de aandelenmarkten van Shanghai, Hongkong en New York. Samen met China Southern Airlines en Air China behoort China Eastern tot de drie grootste airlines van China.

Tags:

delta air lines

china eastern airlines

Datum: maandag 27 juli 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Atlanta, China, Hongkong, New York, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry