Fiat Chrysler roept 1,4 miljoen auto's wegens hack-risico

24/07
2015
Fiat Chrysler roept auto's terug vanwege een beveiligingslek in het onboardsysteem. Hackers konden via internet de remmen en motor bedienen.

De terugroepactie geldt voor auto's die eind 2013 en in 2014 en 2015 in de VS zijn verkocht. Deze modellen beschikken over de onboard-systemen uConnect met 8,4 inch touchscreens. Het gaat onder meer om de Jeep Cherokee, Jeep Grand Cherokee, Dodge Durango, Dodge Viper en de Chrysler 200 en 300.

Hack een auto via internet

Eerder deze week werd bekend dat beveiligingsonderzoekers via internet op afstand de remmen konden bedienen of de motor uit konden zetten. Dit was mogelijk zodra zij het ip-adres van de auto wisten.

Fiat Chrysler wil het beveiligingslek met een software-update verhelpen. Die update is niet op afstand uit te voeren, waardoor de auto's moeten worden teruggeroepen. Bestuurders zouden ook zelf met usb-stick een patch kunnen installeren.

De details over het beveiligingsprobleem zijn momenteel niet bekend, maar de onderzoekers willen tijdens de hackersconferentie Black Hat in augustus er meer over vertellen. Volgens Fiat Chrysler is misbruik erg lastig. Er zou veel technische kennis en 'fysieke toegang tot een testvoertuig' nodig zijn.

Journalist liet zijn auto hacken

Een journalist van Wired leverde zichzelf als 'crashtestdummy' over aan de twee beveiligingsonderzoekers. Hij stond doodsangsten uit toen hij midden op de snelweg stil viel. Onderstaande videoreportage is al bijna een miljoen keer bekeken.

Datum: vrijdag 24 juli 2015, 19:08
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry