Boeing verlaagt winstverwachting door kosten KC-46

22/07
2015
CHICAGO - Boeing heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verlaagd vanwege kostenoverschrijdingen bij de ontwikkeling van de nieuwe militaire tanker KC-46. De vliegtuigfabrikant zag de winst in het tweede kwartaal dalen, ondanks de aflevering van een recordaantal vliegtuigen voor de burgerluchtvaart. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf woensdag naar buiten bracht.

Boeing sprak in 2011 met het Pentagon af de KC-46 te zullen ontwikkelen voor 4,9 miljard dollar. Dat bedrag is inmiddels al royaal overschreden. Het bedrijf nam daarop een last van 536 miljoen dollar na belasting, een strop die de winst per aandeel dit jaar zal drukken tot 7,70 à 7,90 dollar.

Eerder ging Boeing uit van 8,20 à 8,40 dollar per aandeel. De nettowinst in het tweede kwartaal bedroeg 1,1 miljard dollar, een derde minder dan de 1,7 miljard dollar die een jaar eerder in de boeken werd gezet. De omzet steeg met 11 procent tot 24,5 miljard dollar.

Boeing Commercial Airplanes
Boeing leverde in het tweede kwartaal 197 verkeersvliegtuigen af, negen procent meer dan een jaar eerder. De omzet bij Boeing Commercial Airplanes met achttien procent tot 16,9 miljard dollar. Inclusief de ontvangst van 171 nieuwe orders in de afgelopen maanden heeft Boeing nog bijna 5700 bestellingen te vervullen voor een totaalbedrag van 431 miljard dollar.

Bij de militaire tak van het concern daalde de omzet, mede door de problemen met de KC-46, met drie procent tot iets meer dan 7,5 miljard dollar.

(c) Reismedia / AFN

Tags:

boeing

Lees ook:

Kosten ontwikkeling KC-46 vallen half miljard hoger uit

Fors minder orders voor Airbus en Boeing

Datum: woensdag 22 juli 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Chicago, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry