Delta Air Lines profiteert van lagere brandstofprijzen

15/07
2015
ATLANTA - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft in het tweede kwartaal flink geprofiteerd van de lagere brandstofprijzen. De winst kwam uit op 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro), tegen ruim 800 miljoen dollar een jaar eerder. Dat maakte de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM woensdag bekend.

De winststijging is grotendeels het gevolg van de forse daling van de olieprijzen vergeleken met vorig jaar. Daardoor viel de brandstofrekening bijna een half miljard dollar lager uit. Daar stond tegenover dat de sterkere dollar de omzetgroei beknotte. Desondanks stegen de opbrengsten licht, tot 10,7 miljard dollar.

De resultaten bieden volgens topman Richard Anderson ruimte voor hogere lonen en een winstdelingsregeling voor het personeel. Veel Europese branchegenoten zien zich door moordende concurrentie gedwongen juist flink te snijden in de arbeidsvoorwaarden.

Delta boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 746 miljoen dollar (705 miljoen euro), tegen 213 miljoen dollar een jaar eerder. De lagere brandstofprijzen compenseerden toen ook ruimschoots de nadelige effecten van de duurdere dollar.

(c) Reismedia / ANP

Tags:

delta air lines

Lees ook:

Flink hogere kwartaalwinst voor Delta Air Lines

Datum: woensdag 15 juli 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Atlanta, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry