Luchthaven Bali tijdelijk gesloten om vulkaanas

14/07
2015
DRIEBERGEN - De luchthaven van Denpasar op het Indonesische eiland Bali was zondag gedurende enige tijd opnieuw gesloten vanwege een aswolk die is ontstaan na een vulkaanuitbarsting op Java van de vulkaan Mount Raung. Inmiddels is het vliegverkeer hervat. Dat liet Garuda Indonesia weten. Zaterdag was de luchthaven juist weer geopend waardoor vakantiegangers het eiland konden bereiken en verlaten via de lucht.

Donderdag werd de luchthaven voor het eerst gesloten als gevolg van de aswolk. De wind zou nu zijn gedraaid waardoor het vliegverkeer opnieuw hinder ondervindt van de wolk.

Vrijdag- en zaterdagavond vertrok KLM met een groter toestel, een Boeing 777-300ER, naar Singapore en Denpasar om de gestrande passagiers op te halen. In het vliegtuig zijn 425 stoelen. Normaliter zet KLM op de route een Boeing 777-200ER met 318 stoelen in.

Breaking News 12 July 2015 10am (JKT time): Ngurah Rai airport Bali has been CLOSED again. The airport closure will be until 4pm Bali time.

— Garuda Indonesia (@IndonesiaGaruda) 12 juli 2015

Info Update 12 July: Ngurah Rai (DPS) airport Bali has been reopened and operated normally. All diverted Flights will fly back to DPS.

— Garuda Indonesia (@IndonesiaGaruda) 12 juli 2015

Tags:

aswolk

vulkaanas

bali

klm

Datum: dinsdag 14 juli 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Bali, Indonesië, Java, Singapore

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry