Dijsselbloem herkozen als voorzitter Eurogroep

13/07
2015
Minister Jeroen Dijsselbloem is maandag herkozen als voorzitter van de Eurogroep, de vergadering van ministers van Financiën in de eurozone.

Dijsselbloem is gekozen voor een nieuwe termijn van twee en een half jaar. Er was een tegenkandidaat. De stemverhouding in de Eurogroep wordt niet bekendgemaakt.

Dijsselbloem is blij met zijn herverkiezing. 'We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om de eurozone na moeilijke crisisjaren verder te versterken. We staan er beter voor maar het werk is nog niet af. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega's verder te werken aan duurzame economische groei in de eurozone.'

Sinds november 2012 is Dijsselbloem (49) minister van Financiën in het kabinet van VVD en PvdA. Sinds januari 2013 is hij voorzitter van de Eurogroep. De afgelopen periode is er onder meer gewerkt aan een betere begrotingsdiscipline in de eurozone. Landen als Spanje, Ierland en Portugal hebben daarnaast het financiële steunprogramma kunnen afronden. Na lange onderhandelingen met Griekenland is er weer zicht op een akkoord voor implementatie van noodzakelijke hervormingen. De Eurogroep speelde daarnaast een centrale rol bij de totstandkoming van de Bankenunie.

Datum: maandag 13 juli 2015, 19:32
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Griekenland, Ierland, Portugal, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry