Boeing krijgt voet tussen de deur bij VietJet

09/07
2015
CHICAGO - Het lijkt erop dat de Vietnamese prijsvechter VietJet ook vliegtuigen gaat bestellen bij Boeing. De Amerikaanse fabrikant meldt een samenwerkingsakkoord met VietJet te hebben getekend die kan leiden tot de verkoop van vliegtuigen. Tot nu toe bestelde de Aziatische maatschappij uitsluitend toestellen bij Airbus, zoals recent nog op de Paris Air Show.

Vorige maand kondigde Airbus tijdens de luchtvaartbeurs in Parijs aan dat VietJet zes A321's heeft besteld, bovenop tientallen eerder bestelde A320's en A321's. VietJet heeft onder andere 42 exemplaren van de A320neo aangeschaft.

De overeenkomst die nu gesloten is tussen Boeing en VietJet, behelst plannen om nieuwe vlootuitbreidingen via Boeing te laten verlopen. Boeing zegt er naar uit te kijken om VietJet te kunnen voorzien van `de beste vliegtuigen van de wereld, zoals de Boeing 737 MAX`.

Het private VietJet Air is een concurrent van de nationale luchtvaartmaatschappij Vietnam Airlines. Ook Vietnam Airlines voert een strategisch beleid met aankopen bij zowel Airbus als Boeing. Vorige week nam Vietnam Airlines haar eerste A350 XWB in ontvangst, later deze maand volgt de eerste Boeing 787 Dreamliner.

Tags:

vietjet

airbus a320neo

boeing

737max

Lees ook:

Vietnam Airlines versterkt samenwerking met Boeing

Datum: donderdag 9 juli 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Chicago, Frankrijk, Leiden, Parijs, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry