Windows 7 installeren via usb-stick met Microsoft-tool

26/10
2009
Wie Windows 7 koopt in de Microsoft online winkel en het daar downloadt, krijgt gratis de mogelijkheid om het OS via een usb-stick te installeren. Een dvd-drive is dan niet meer nodig.

Het benodigde tooltje, de Windows 7 USB/DVD Download Tool, kan worden gedownload en maakt het mogelijk het iso-bestand van Windows 7 naar een bootable usb-stick te kopiëren. Benodigd daarvoor zijn de aangeschafte en gedownloade iso-versie van de Windows 7 installatiedisk en een lege usb-stick van minimaal 4 GB. Zo is Windows 7 op iedere pc te installeren, ook op die zonder dvd-station - in de meeste gevallen dus de netbooks.

Het iso-bestand is een zogenaamde image van een dvd, waarin alle betanden gecomprimeerd zijn tot een groot bestand. Het voordeel van een installatie van usb-stick is dat het meestal veel sneller gaat. Voor een schone installatie is het overigens wel nodig dat de pc van de usb-stick kan booten.

Deze methode is ongetwijfeld ook te gebruiken voor wie Windows 7 op een dvd heeft aangeschaft. Wel is er dan een tooltje nodig om van de dvd een iso-bestand te maken. Het veelgebruikte brandprogramma Nero kan dat maar er zijn ook veel tooltjes op internet voor te vinden.

De Windows 7 USB/DVD Download Tool is samen met de bijbehorende beschrijving vrij te downloaden van de Microsoft store. Het tooltje is overigens ook geschikt om van het iso-bestand een bootable installatie-dvd te maken.

Datum: maandag 26 oktober 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry