OM: onderzoek MH17 vordert goed

30/06
2015
ROTTERDAM - Het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne vordert goed. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie dinsdag gezegd.

`We komen steeds dichterbij wettig en overtuigend bewijs`, zegt hij. De onderzoekers zijn nog niet zo ver dat verdachten 'formeel' zijn geïdentificeerd. Wel is er zicht op een groep mogelijke betrokkenen.

Voor het OM is het scenario dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines vol Nederlanders is neergehaald met een BUK-raket het meest waarschijnlijk. Maar het is niet het enige scenario waar het OM naar kijkt. Experts zijn druk bezig met onderzoek naar alternatieve scenario's om die te kunnen staven of uit te sluiten.

Nabestaanden van de slachtoffers zijn dinsdag ook op de hoogte gebracht van de stand van zaken van het onderzoek. Vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur crashte op 17 juli vorig jaar met 298 mensen aan boord in het oosten van Oekraïne. Onder de slachtoffers waren 196 Nederlanders.

(c) Reismedia / ANP

Dossier:

MH17

Datum: dinsdag 30 juni 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Kuala Lumpur, Maleisië, Noord-Holland, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry