Quick scan PPC verbinding A8-A9

30/06
2015
Gedeputeerde Elisabeth Post van provincie Noord-Holland heeft de quick scan Public Private Comparator (PPC) Verbinding A8-A9 in ontvangst genomen. Deze werd aangeboden door Jan Jorna van Bouwend Nederland.

Bouwend Nederland heeft het initiatief genomen om voor het project Verbinding A8-A9 een aantal opties voor de wijze van marktbenadering met elkaar te vergelijken. Hiervoor is een quick scan Public Private Comparator (PPC) gedaan.

Verbinding A8-A9

Provincie Noord-Holland, stadsregio Amsterdam en de gemeenten in het gebied werken samen om een besluit over de Verbinding A8-A9 voor te bereiden. Het ontbreken van een goede oost-westverbinding zorgt dagelijks voor files op de provinciale wegen N203 en N246. Een betere verbinding tussen de A8 en A9 is van belang om de verkeersproblemen op te lossen. Begin volgend jaar komt er duidelijkheid over het voorkeursalternatief. Bij de keuze van het voorkeursalternatief wil de provincie ook helderheid hebben over de wijze waarop het project het beste op de markt kan worden gezet.

Contractvormen

In de quick scan PPC zijn 4 contractvormen vergeleken met een traditionele aanbesteding waarbij een bestek door de opdrachtgever wordt geschreven. De onderzochte contractvormen zijn onder andere Design en Construct en Design, Build, Finance en Maintain. Onder de vleugels van PPSsupport hebben enkele infra-experts hun licht op de quick scan laten schijnen. De keuze voor een geïntegreerde contractvorm kan volgens de quick scan leiden tot een betere prijs-kwaliteitverhouding.

Datum: dinsdag 30 juni 2015, 15:52
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Amsterdam, Leiden, Noord-Holland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry