Google's eigen zelfrijdende auto's rijden nu rond

25/06
2015
Google's prototype robotauto rijdt nu in Californië op de openbare weg. Google laat weggebruikers feedback geven via een site.

Google's guitige robotauto's met plek voor twee personen zijn begonnen aan de eerste ritjes op de openbare weg in het Californische Mountain View, waar ook Google's hoofdkantoor staat. Er zit nog wel altijd iemand in de auto die de besturing kan overnemen als dat nodig is. De zelfrijdende auto's rijden alleen binnen de bebouwde kom, de snelheid is beperkt tot 40 km per uur.

Google heeft ook een website gelanceerd waar automobilisten hun ervaringen met het rijden in de buurt van deze Google-wagens kwijt kunnen. Een bekende kritiek op zelfrijdende auto's is dat ze té behoudend rijden waar andere weggebruikers dan weer misbruik van maken.

Vriendelijk

Google rijdt al een paar jaar rond met zelfrijdende Prius- en Lexus-modellen, uitgerust met dezelfde sensoren en software. Op het dak is het LIDAR-systeem geplaatst, waarmee de auto de wereld om zich heen kan registreren. Google's zelf ontwikkelde auto oogt met zijn bijzondere vorm een stuk vriendelijker. Buurtbewoners kunnen ook tekeningen en kunstwerken ontwerpen die Google op de prototypes gaat aanbrengen.

Google wil de komende jaren nog andere prototype-robotauto's testen, ook onder verschillende weersomstandigheden en op diverse ondergronden.

Wie durft?

Volgens een recent onderzoek zou de helft van de Nederlandse automobilisten nog geen rit in een zelfrijdende auto durven maken. In onderstaande Google-video reageren de buurtbewoners (natuurlijk) wel positief:

Meer over zelfrijdende auto's:

De zelfrijdende auto wordt het 'mietje van de snelweg'

Bij alle 11 botsingen had zelfrijdende Google-auto geen schuld

Datum: donderdag 25 juni 2015, 21:23
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry