Mobiele videoconsumptie blijft exponentieel groeien

25/06
2015
Amsterdam, 25 juni 2015 – De videoconsumptie op mobiele devices steeg afgelopen kwartaal met maar liefst 24 procent en is ten opzichte van een jaar geleden verdubbeld. Bijna de helft (42%) van alle online video’s wordt op een mobiel device bekeken. Met name smartphones zijn populair, video’s worden vier keer meer op mobiele telefoons bekeken dan op tablets. Dat blijkt uit onderzoek van Ooyala, specialist in video analytics en dochteronderneming van Telstra, in het vandaag verschenen Q1 Video Index Report.

Naast de device-voorkeur, doet Ooyala ook per kwartaal onderzoek naar de relatie tussen videoadvertenties en het device. Zo blijkt uit analyse dat ruim 89 procent van de PC- en tabletgebruikers advertenties volledig afkijken. Op andere mobiele devices is dit minder, 79 procent van de smartphonegebruikers heeft het geduld om de hele advertentie af te kijken.

Voor het onderzoek analyseert Ooyala dagelijks meer dan 3,5 miljard gebeurtenissen omtrent online video. Ooyala gaat in het onderzoek verder in op het gebruik van verschillende devices in verhouding tot online video. Meer informatie over het Video Index Report en het complete onderzoeksrapport is te vinden op: http://www.ooyala.com/online-video-index.

Datum: donderdag 25 juni 2015, 15:48
Bron: Ooyala
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry