Er is geen gouden recept om TOPwerkgever te worden

25/06
2015
AMSTERDAM (EZPress) - Er zijn 4 organisaties die wat betreft goed werkgeverschap het hoofd boven het maaiveld uitsteken: het Martini Ziekenhuis in Groningen, Woningcorporatie Mozaïek Wonen in Gouda, NTOC medische techniek BV in Oss en Woningstichting Hellendoorn in Nijverdal.

Deze organisaties hebben het werk op veel punten zo goed georganiseerd dat het leidt tot vitale medewerkers, die persoonlijk betrokken zijn en plezier en energie in hun werk hebben. Opvallend is dat de TOPwerkgevers dit jaar onderling duidelijke verschillen vertonen in de mix van factoren die die zorgen voor vitale medewerkers. Waar in de éne organisatie een grote handelingsvrijheid en inspraak van de medewerkers belangrijk gevonden worden, zien we bij een andere organisatie juist de nadruk op een goede relatie met collega’s en leidinggevende. Rode draad bij de TOPwerkgevers is dat ze een heldere identiteit en een duidelijk gemeenschappelijk doel voor ogen hebben.

SKB directeur Jan Prins over de resultaten: “De analyses van dit jaar laten zien dat er geen gouden recept is om TOPwerkgever te worden. Waar het om gaat, is dat je als werkgever moet uitvinden wat in jouw specifieke situatie werkt. Als je dat samen met je medewerkers doet kom je tot de beste resultaten.”

Juiste speelveld

De TOPwerkgevers 2015 zijn geselecteerd uit de organisaties die in 2014 een werkbelevingsonderzoek door SKB hebben laten verzorgen. Met speciaal samengestelde index wordt duidelijk of deze organisaties een goed speelveld voor hun medewerkers hebben gecreëerd. Wat zwaar weegt in deze Index zijn de hulp- of energiebronnen voor de medewerkers om hun werk goed te doen. Dat zijn zaken die een werkgever rechtstreeks kan beïnvloeden. Daarnaast wegen motivatie, betrokkenheid en vitaliteit zwaar in de index.

Over SKB

SKB is een gespecialiseerd onderzoeksbureau op het gebied van motivatie, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. SKB heeft een database opgebouwd met (geanonimiseerde) gegevens van 1,5 miljoen werknemerenquêtes zodat organisaties zich kunnen benchmarken met sectorgenoten. SKB doet daarmee onder andere onderzoek naar trends in HRM. Voor het vijfde jaar op rij maakt SKB de TOPwerkgevers bekend.

Datum: donderdag 25 juni 2015, 11:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Gouda, Groningen, Hellendoorn, Noord-Brabant, Noord-Holland, Oss, Overijssel, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry