Klussen leidt vaak tot blijvend letsel

25/06
2015
NIEUWEGEIN (EZPress) - Ongelukken tijdens het klussen in huis leiden regelmatig tot blijvend letsel. Dit blijkt uit een inventarisatie door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) van ongelukken in mei. Het gaat meestal om doorgesneden pezen en zenuwen in de hand of arm, botbreuken en zelfs geamputeerde vingers.

Vanwege de ernst van de verwondingen wil de NVPC betere voorlichting voor het veilig gebruik van gereedschap bij het thuisklussen. `De ernst van hand- en polsletsel wordt helaas nog steeds onderschat”, zegt René van der Hulst, voorzitter van de NVPC. `Steeds meer klussers kampen levenslang met de gevolgen van ondeskundig gebruik en onzorgvuldigheid”.

Plastisch chirurgen zien een toename van het aantal gevallen met klusletsels in de voorjaarsperiode door vrije dagen als Hemelvaart en Pinksteren en in de zomermaanden. De NVPC inventariseerde daarom de ernst en aard van de letsels in mei. In totaal 41 mensen liepen zeer ernstig letsel op. In veertig gevallen was het slachtoffer een man.

//Einde bericht

Bron: NVM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 25 juni 2015, 09:05
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Hulst, Kampen, Leiden, Nieuwegein, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry