EasyJet breidt uit in Italië

19/06
2015
ROME - EasyJet gaat haar bases op de luchthaven Milaan Malpensa en de luchthaven van Napels verder uitbreiden. Daarnaast wordt er in april een nieuwe basis op de luchthaven van Venetië geopend. Op hetzelfde moment wordt de basis op de luchthaven Rome Fiumicino opgeheven, zo maakte de luchtvaartmaatschappij bekend.

Op de basis in Venetië stationeert de luchtvaartmaatschappij vier toestellen. Dit levert 150 nieuwe banen op. EasyJet vliegt sinds 1998 van en naar Venetië en heeft de passagiersaantallen op de route van en naar de Italiaanse stad de afgelopen vijf jaar met gemiddeld vijftien procent per jaar zien stijgen.

De basis op de luchthaven Milaan Malpensa is op dit moment met achttien toestellen de op één na grootste basis van de luchtvaartmaatschappij. Vanaf april volgend jaar komen daar drie toestellen bij. Vorig jaar werd er een basis op de luchthaven van Napels geopend. EasyJet stationeerde drie toestellen op deze basis. In april komt daar een extra toestel bij.

Rome Fiumicino
De basis op de luchthaven Rome Fiumicino wordt wegens tegenvallende resultaten opgeheven. Dit is onder meer een gevolg van het feit dat de passagierskosten die de airline aan de luchthaven moet betalen, sinds 2012 ruimschoots zijn verdubbeld. Door de maatregel gaan geen banen verloren. EasyJet blijft wel vluchten uitvoeren van en naar Rome Fiumicino.

Barcelona
Volgend jaar februari opent easyJet ook een basis op de luchthaven van Barcelona. Op deze nieuwe basis worden drie toestellen gestationeerd.

Tags:

easyjet

rome fiumicino

milaan malpensa

Datum: vrijdag 19 juni 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Barcelona, Italië, Milaan, Napels, Rome, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry