Eerste vlucht Qatar Airways geland op Schiphol

16/06
2015
SCHIPHOL - Dinsdagmiddag is even voor 14.00 uur de eerste passagiersvlucht van Qatar Airways geland op Schiphol. De Boeing 787-8 Dreamliner arriveerde vanaf Doha, de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij. Even later werd het toestel bij gate G7 met een watersaluut verwelkomd door de brandweer. De Dreamliner staat opgesteld pal naast de Airbus A380 van 'buurman' Emirates.

Qatar Airways is de eerste buitenlandse luchtvaartmaatschappij die de Dreamliner op reguliere basis op vluchten naar Schiphol inzet. De Golfcarrier gaat in eerste instantie zes keer per week tussen Doha en Amsterdam vliegen. Met ingang van dit winterseizoen wordt er dagelijks tussen beide steden gevlogen, zo blijkt uit de dienstregeling van de luchtvaartmaatschappij.

Qatar Airways is na Emirates en Etihad Airways de derde maatschappij van de beroemde 'Gulf Three' die op Schiphol vliegt. De maatschappijen uit de omgeving van de Perzische Golf liggen onder vuur bij Europese en Amerikaanse concurrenten en vakbonden vanwege vermeende illegale staatssteun. Daardoor is volgens hen geen sprake van een 'level playing field'.

Tags:

qatar airways

Datum: dinsdag 16 juni 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Qatar

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry