Deze gadget past muziek aan je oren aan en voorkomt gehoorschade

10/06
2015
Hoor je hoge tonen slecht? Met de Aumeo luister en hoor je alle nuances in muziek zonder het volume harder te hoeven zetten.

Eerder dit jaar waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dat 1,1 miljard jongeren het risico lopen op gehoorverlies, omdat ze naar te harde muziek luisteren. Het is een vicieuze cirkel. Ga je te vaak naar concerten dan vallen er gaten in de frequenties die je goed kan horen, met als gevolg dat je het volume opschroeft om het beter te horen. En dat leidt weer tot meer gehoorverlies.

Geen verlies in geluidskwaliteit

Het kleine kastje Aumeo brengt je gehoor in kaart en past de muziek dusdanig aan dat je alle tonen van laag tot hoog fatsoenlijk kan horen, zónder het volume naar een ongezond niveau op te krikken. Volgens de makers is er geen verlies van audiokwaliteit.

Aumeo probeert het oorbeschermende kastje via crowdfundingsite Indiegogo aan de man te brengen. Aumeo koppel je via bluetooth of een minijack aan je audio-apparaten. De eerste keer moet je via de AumeoPlayer-app in stilte een gehoortest doen. De app maakt vervolgens een profiel aan van jouw specifieke gehoor. Dat profiel is opgeslagen op de Aumeo, zodat je hem kan aansluiten op een grote verscheidenheid aan audio apparaten.

Op zich is dat handig, maar er kleeft een nadeel aan. De meeste mensen luisteren via hun smartphone naar muziek en dit betekent dat je een apparaat extra bij je moet dragen.

Hoe Aumeo precies werkt is niet duidelijk. De achterliggende technologie schijnt daadwerkelijk te werken en Aumeo (dat eerder bekend was als ACEHearing) heeft de laatste jaren al meerdere awards ontvangen.

Lees ook:

Wat zeg je? Soundhawk helpt je in geroezemoes

Datum: woensdag 10 juni 2015, 12:30
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry