Zowel meer passagiers als vracht op Brussels Airport

06/06
2015
ZAVENTEM - Zowel het aantal passagiers als de verwerkte hoeveelheid vracht is in mei op Brussels Airport met ruim zeven procent gegroeid. De luchthaven verwerkte 2,2 miljoen passagiers, een stijging van 7,7 procent ten opzicht van mei vorig jaar. Het vrachtvervoer groeide met 7,4 procent naar 40.535 ton.

De groei van het passagiersvervoer was deels te danken aan het sterke stijging van het aantal transferpassagiers op Brussels Airport (+9,6 procent). Ook het aantal passagiers met Brussels als begin- of eindpunt van de vliegreis steeg, vooral dankzij capaciteitsuitbreiding door home carrier Brussels Airlines. Ook budgetcarriers vergrootten het aantal vluchten.

Nieuwe ontwikkelingen voor later dit jaar zijn al aangekondigd. In de herfst start All Nippon Airways met een rechtstreekse vlucht naar Tokio, een nieuwe bestemming voor de Belgische luchthaven. Brussels Airlines start in september met een dagelijkse vlucht naar Bremen. Bremen wordt zo de achtste luchthaven in Duitsland voor Brussels Airport.

In de eerste vijf maanden van 2015 verwerkte Brussels Airport 8,7 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 10,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Full freighters
Binnen het vrachtvervoer was in alle segmenten sprake van groei. De sterkste groei wordt echter gerealiseerd in het full freighter-segment (+22,7 procent). De afgelopen jaren heeft dit segment wereldwijd, en ook op Brussels Airport, juist de grootste klappen gekregen.

Dankzij de start van verschillende nieuwe cargomaatschappijen, zoals Qatar Airways, Ethiopian Cargo en het Chinese Yangtze River Express, ziet Brussels Airport nu een sterk herstel in dit segment. Eind mei is ook KF Aerospace (voorheen Kelowna) gestart op Brussels Airport.

De grote stroomstoring bij Belgocontrol zorgde ervoor dat op 27 mei enkele honderden vluchten op Brussels Airport werden geschrapt. Het aantal vliegbewegingen daalde daardoor met 0,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Tags:

brussels airport

Datum: zaterdag 6 juni 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Bremen, Duitsland, Japan, Qatar, Tokio

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry