Airbus vraagt Brussel om golfcarriers met rust te laten

24/05
2015
DRIEBERGEN – Airbus Group-topman Tom Enders zegt dat banen op het spel staan en de Europese luchtvaart-maakindustrie risico's loopt als er vanuit de Europese Commissie protectionistische maatregelen worden genomen tegen de golfcarriers. Dat schrijft The Sunday Times. Vanuit Lufthansa en Air France-KLM wordt druk uitgeoefend op Brussel om de Golfcarriers te weren op basis van oneerlijke concurrentie.

Enders zou Europese commissarissen de afgelopen maand hebben bezocht om te waarschuwen tegen de eisen van Air France-KLM, Lufthansa, en vertegenwoordigers van de Duitse, Franse en Nederlandse ministeries van transport, om de Golfcarriers restricties op te leggen.

Ook de drie grootste Amerikaans maatschappijen Delta, American en United zijn in het geweer gekomen tegen de, wat zij noemen, oneerlijke staatssteun aan Emirates, Qatar Airways en Etihad. Air France-KLM en Lufthansa hebben zich achter de Amerikaanse maatschappijen geschaard. British Airways en Iberia, onderdeel van IAG, houden hun kaken op stijf elkaar vanwege een belang van Qatar Airways in IAG. Ook Duitsland's tweede maatschappij Airberlin en Alitalia houden wijselijk hun mond vanwege de belangen die Etihad in beide maatschappijen heeft verworven.

Staatssecretaris Mansveld
In Nederland hoeven luchtvaartmaatschappijen uit de Golfstaten voorlopig niet te rekenen op nieuwe landingsrechten op Schiphol. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft dit bepaald. `Ik wil samen met mijn Europese collega's strenger optreden tegen de opkomst van Golfcarriers uit het Midden-Oosten als er sprake is van oneerlijke concurrentie`, liet ze weten aan de NOS.

Tags:

enders

mansveld

Lees ook:

Onenigheid over Golfcarriers leidt tot exit BA en Iberia uit AEA

Geen nieuwe landingsrechten voor Golfcarriers op Schiphol

Datum: zondag 24 mei 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: België, Brussel, Duitsland, Qatar

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry