Nigeriaanse maatschappijen aan de grond door brandstofcrisis

24/05
2015
LAGOS – De Nigeriaanse luchtvaartmaatschappijen Arik Air en Aero Contractors zijn zaterdag aan de grond gehouden nadat de tekorten aan vliegtuigbrandstof hun toppunt bereikten. De tekorten zijn ontstaan door stakende werknemers van olietankers. Op Lagos Murtala Muhammad International Airport zou een chaos zijn ontstaan omdat de ene naar de andere binnenlandse vlucht uitvalt.

Passagiers melden dat vluchten van Air France en Kenya Airways zijn uitgeweken naar Dakar, Senegal, en Cotonou in Benin om te kunnen tanken, maar lokale media schrijven dat internationale vluchten wel doorgaan. Op zondagmiddag is de KLM-vlucht naar Lagos ook gewoon op tijd vanaf Schiphol vertrokken.

Ook het verkeer in de anders zeer drukke straten van Lagos is deels stilgevallen. De straten van de stad met 20 miljoen inwoners zijn half leeg meldt Associated Press.

Nigeria produceert 2 miljoen vaten olie per dag, het land moet echter brandstof importeren omdat het zelf onvoldoende functionerende olieraffinaderijen heeft.

Tags:

arik

klm

lagos

Aero Contractors

Datum: zondag 24 mei 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Benin, Dakar, Lagos, Nigeria, Senegal

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry