Air Lituanica staakt vluchtuitvoering vanaf vrijdagmiddag

22/05
2015
VILNIUS - De Litouwse luchtvaartmaatschappij Air Lituanica meldt dat het al haar activiteiten vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur stop zet. Het management van de luchtvaartmaatschappij denkt niet langer aan de verplichtingen naar de passagiers toe te kunnen voldoen.

Vanochtend is er even voor half 11 nog een vlucht vanaf Schiphol naar Vilnius vertrokken. Ook is er nog gevlogen naar Parijs en Tallinn. De vluchten die voor vrijdag op de planning stonden naar Berlijn, Praag, Brussel en Stockholm zijn geannuleerd.

De Letse luchtvaartmaatschappij Air Baltic neemt de komende acht dagen de vluchten van Air Lituanica over. Er wordt naar een oplossing gezocht voor alle vluchten die daarna hadden moeten worden uitgevoerd.

De luchtvaartmaatschappij vloog tot vrijdag zeven keer per week tussen Vilnius en Amsterdam. Ook onder andere Billund, Hamburg en Praag en München maakten deel uit van het routenetwerk. De airline opereerde met een vloot van Embraer toestellen. De luchvaartmaatschappij, die in 2013 de eerste vlucht uitvoerde, hoopte dit zomerseizoen 150.000 passagiers te gaan vervoeren.

Tags:

air lituanica

Datum: vrijdag 22 mei 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, België, Berlijn, Brussel, Duitsland, Frankrijk, Hamburg, Noord-Holland, Parijs, Praag, Stockholm, Tsjechië, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry