KLM participeert in milieuprogramma van Airbus

21/05
2015
BLAGNAC - KLM is een van de partners van het nieuwe Sustainable Aviation Engagement Programme (SAEO) van Airbus. Dit is een samenwerkingsverband voor de lange termijn dat luchtvaartmaatschappijen moet helpen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het SAEP bevindt zich momenteel in de fase van de ontwikkeling van pilotprojecten.

Naast KLM werkt Airbus bij deze pilotprojecten ook samen met Cathay Pacific en British Airways. De feedback en de opgedane kennis naar aanleiding van deze drie pilootprojecten zullen worden geïnventariseerd. Daarna breidt Airbus het programma vanaf 2016 ook naar andere luchtvaartmaatschappijen uit.

Het programma is gestoeld op vier pijlers: vliegtuigtechnologie, vliegtuigoperaties, luchtverkeersleiding en duurzame vliegtuigbrandstoffen. Het biedt  de carriers volgens Airbus de mogelijkheid om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door alle voordelen van de jongste generatie Airbus-toestellen zo veel mogelijk te benutten. Op die manier wordt het brandstofverbruik teruggedrongen en de geluidsoverlast verminderd.

Airbus zal elke luchtvaartmaatschappij begeleiden tijdens het uitrollen van dit programma. Doel is volgens Airbus het uitvoeren van de ‘perfecte vlucht’. Dit betreft een resultaatgerichte combinatie van het gebruik van de recentste vliegtuigtechnologie, de best mogelijke vliegtuigoperaties, geoptimaliseerde luchtverkeersleiding en duurzame vliegtuigbrandstoffen.

Op biofuel naar Aruba
KLM nam de afgelopen jaren het voortouw met het uitvoeren van commerciële vluchten op biobrandstof, Vorig jaar voerde de luchtvaartmaatschappij gedurende zes maanden een aantal biofuel-vluchten uit met een A330-200 van Aruba naar Bonaire. KLM werkte nauw samen met Airbus om de prestaties van de motoren die  aangedreven werden op biobrandstof tijdens de vlucht te evalueren.

“Het SAEP van Airbus is een logische volgende stap in onze samenwerking, die op meer vlakken dan enkel biobrandstof voortgezet zal worden”, zegt Eileen van den Tweel, Innovatiemanager van KLM. “KLM staat samen met Air France al tien jaar op rij genoteerd als de meest duurzame luchtvaartmaatschappij in de Dow Jones Sustainability Index. Wij willen deze leiderspositie behouden. De samenwerking met Airbus en andere partners in onze supply chain is dus enorm belangrijk.”

Tags:

klm

airbus

Datum: donderdag 21 mei 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Aruba

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry