OV-Knooppunt Schiphol-Noord officieel geopend

18/05
2015
SCHIPHOL - Maandagochtend heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur & Milieu) het OV-knooppunt Schiphol-Noord officieel geopend. Het busstation, een initiatief van Schiphol, Stadsregio Amsterdam, Provincie Noord-Holland en Gemeente Haarlemmermeer, verknoopt de verschillende buslijnen in dit deel van de Schipholregio en biedt reizigers een snelle en logische overstap in alle windrichtingen.

`Dat is precies wat de initiatiefnemers voor ogen hebben`, stelde Mansveld tijdens haar openingsspeech. Het ontbrak op dit gedeelte van Schiphol nog aan een goed OV-knooppunt. Vanaf vandaag is dat er, met dank aan alle betrokken partijen die zo nauw hebben samengewerkt. Ons gezamenlijke doel is de buspassagiers snel en comfortabel te vervoeren. De reizigers wil steeds vaker een snelle en betrouwbare verbinding gedurende zijn reis en vooral van deur tot deur reizen, zonder veel te hoeven overstappen. Met dit nieuwe knooppunt laten we zien dat het OV in ons land niet alleen belangrijk, maar ook aantrekkelijk en betrouwbaar is`, aldus Mansveld.

Schiphol ziet de komst van het nieuwe OV-knooppunt als 'een enorme mijlpaal en grote stap vooruit' in de verbindingen op de grond om en nabij Schiphol.

Blikvanger
Het station is een blikvanger door de bijzondere overkapping, waarvoor een vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog is gebruikt. Daarnaast is het busstation een kleurrijke vertoning: het dak kan door speciale verlichting alle kleuren van de regenboog krijgen.

Tags:

schiphol

Datum: maandag 18 mei 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Haarlemmermeer, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry