Fins grondpersoneel staakt mogelijk op 19 en 20 mei

16/05
2015
HELSINKI - Finnair heeft gemeld dat het op 19 en 20 mei mogelijk vluchten moet schrappen als gevolg van een stakingsaankondiging van de Finse luchtvaartvakbond. Er is een geschil over de cao van een Fins grondafhandeling bedrijf.

Indien de staking daadwerkelijk doorgaat, wordt Finnair naar eigen zeggen gedwongen om vluchten te annuleren. De luchtvaartmaatschappij benadrukt zelf niet betrokken te zijn bij het geschil. Andere luchtvaartmaatschappijen die van en naar Finland vliegen, krijgen mogelijk ook te maken met de staking.

Finnair wordt naar verwachting wel het meest getroffen, mits de staking daadwerkelijk doorgaat. Medewerkers van de grondafhandeling en de bagage-afhandeling willen het werk tijdens de piekuren neerleggen. Volgens Finnair kunnen duizenden passagiers van de luchtvaartmaatschappij hier de dupe van worden. De airline biedt passagiers die een ticket hebben voor 19 of 20 mei, de mogelijkheid om op een andere datum te reizen.

Ook op 18 en 21 mei worden vluchten geschrapt. Reizigers waarvan op 18 mei de vlucht wordt geannuleerd, worden op 17 mei hiervan op de hoogte gebracht door Finnair. Voor 19, 20 en 21 mei geldt eveneens dat reizigers een dag van te voren worden geïnformeerd indien de vlucht niet door kan gaan. De luchtvaartmaatschappij publiceert op haar website verschillende lijsten met daarop de vluchten die worden geannuleerd en de vluchten die juist wel doorgaan.

Passagiers die een ticket hebben geboekt bij Finnair krijgen het advies om hun contactgegevens te checken, zodat de luchtvaartmaatschappij hen gemakkelijk kan bereiken tijdens de stakingsperiode.

Tags:

finnair

staking

Datum: zaterdag 16 mei 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Finland, Helsinki

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry