Bij alle 11 botsingen had zelfrijdende Google-auto geen schuld

12/05
2015
Bij in totaal 11 botsingen waar Google's zelfrijdende auto bij betrokken was had de robotauto telkens geen schuld.

Google heeft maandagavond gemeld dat zijn zelfrijdende auto bij in totaal 11 'kleine' ongelukken betrokken is geweest in de afgelopen zes jaar. Maar daarbij maakten telkens de menselijke medeweggebruikers een fout. Google maakt geen onderscheid tussen ongelukken tijdens de automatische piloot of als een mens de besturing had overgenomen.

Zeven keer werd de Google-auto van achteren aangereden, vooral bij verkeerslichten. Acht van de elf ongelukken vonden plaats in de bebouwde kom. Een keer negeerde een andere auto totaal een stopbord.

Mensen vaak door rood

In totaal hebben Google's autonome auto's 1,6 miljoen kilometer gereden. Google merkt allerlei gevaarlijk rijgedrag van mensen op, waaronder het negeren van rode stoplichten. Daardoor laat Google's zijn zelfrijdende auto voortaan iets langer wachten nadat het verkeerslicht op groen is gesprongen, om zo een botsing met iemand die door rood rijdt te voorkomen.

Google's zelfrijdende auto's mogen in vier Amerikaanse staten de openbare weg op. Eerder op maandag kwam naar buiten dat de zelfrijdende auto's in Californië de afgelopen maanden bij 4 ongelukken betrokken waren geweest. Ook fabrikant Delphi rijdt daar rond met zijn autonome wagens.

Datum: dinsdag 12 mei 2015, 09:14
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry