Al 4 ongelukken met zelfrijdende auto's Google en Delphi

11/05
2015
Vier zelfrijdende auto's waren sinds september op de openbare weg in Californië betrokken bij een ongeluk. Twee keer was er een mens aan het stuur.

Bij de twee andere ongelukken werd de auto, van Google, door zichzelf bestuurd, meldt persbureau AP. De incidenten vonden plaats met lage snelheid en er zijn geen gewonden gevallen. Het bleef bij lichte materiële schade.

Google zegt dat zijn autonome voertuigen geen schuld hebben aan de ongevallen. Het ging om 'menselijk falen of onoplettendheid'. In een van de ongelukken met een mens aan het stuur betrof het een wagen van Delphi Automotive, die onlangs heel Amerika doorkruiste.

In totaal rijden er nu 48 zelfrijdende voertuigen op de openbare Californische wegen. In de staten Nevada, Michigan en Florida waar zelfrijdende auto's ook op de openbare weg getest mogen worden zouden nog geen ongelukken zijn geweest.

Google's autonome auto's hebben inmiddels al 225.000 km afgelegd. Drie ongelukken zou na die afstand hoger zijn dan het 'menselijke gemiddelde', maar Google stelt dat blikschade vaak niet wordt gemeld.

Datum: maandag 11 mei 2015, 09:15
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry