`Geen interim-burgemeester PvdA in Tilburg`

25/10
2009
HILVERSUM (ANP) - De waarnemend burgemeester van Tilburg die de vertrekkende Ruud Vreeman moet opvolgen, moet geen PvdA'er worden. Dat zei hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops uit Tilburg zondag in het televisieprogramma Buitenhof. ,,Het lijkt mij verstandig als die uit een andere partij afkomstig is'', aldus de wetenschapper. Tops zei als mogelijke kandidaten de namen gehoord te hebben van onder anderen oude rotten uit de politiek als de VVD'ers Ivo Opstelten, Pieter Winsemius en CDA-oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot.

Winsemius heeft overigens al voetsporen in Tilburg liggen. Samen met voormalig burgemeester Ed van Tijn heeft hij het eerste korte feitenonderzoek verricht naar de financiële overschrijdingen van het Midi Theater, die later tot de val van Vreeman leidden.

Boel bij elkaar houden

De Brabantse commissaris van de Koningin Wim van de Donk, die op zoek moet gaan naar een opvolger, is overigens lid van het CDA.

Volgens Tops heeft Tilburg momenteel geen burgemeester nodig die wil 'bouwen' aan de stad, maar eerder een die de boel bij elkaar kan houden, zoals PvdA-burgemeester Job Cohen uit Amsterdam dat noemt.

Datum: zondag 25 oktober 2009, 13:42
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Hilversum, Noord-Brabant, Noord-Holland, Tilburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry