Studenten Universiteit Utrecht onderzoeken effecten WK Voetbal in Rio de Janeiro

23/04
2015
Het onderzoek is mede voortgekomen uit een opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie wil weten of Nederlandse initiatieven rond megaevenementen effect hebben. Hiervoor werken de studenten samen met partners als de KNVB en het NOC*NSF. Deze organisaties trainen bijvoorbeeld coaches om kinderen op sociaal vlak te begeleiden. Groepen studenten zullen ter plekke onderzoeken wat het effect hiervan is.

Naast het onderzoeken van effecten van Nederlandse activiteiten, richt het Utrechtse onderzoek zich op ontwikkelingen in Rio de Janeiro zelf. Te denken valt aan gedwongen huisuitzettingen of de invloed van het WK op de omzet van handelaren rond het stadion. “Een mega-evenement doet veel meer met een stad dan je in eerste instantie ziet. Wat is dat precies, en is dat positief? Dat gaan we onderzoeken,” aldus Ten Broeke.

De studenten vertrekken op 30 april en zij komen 19 juni weer in Nederland terug. Tijdens hun verblijf in Brazilië werken zij samen met Utrechtse onderzoekers en Braziliaanse wetenschappers van de federale universiteit in Rio de Janeiro. De studenten presenteren de resultaten van hun onderzoek tijdens een symposium in Utrecht op 25 november.

RTV Utrecht besteedde op radio en TV al kort aandacht aan het project.

Datum: donderdag 23 april 2015, 14:11
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: BraziliŽ, Rio de Janeiro, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry