Klanten profiteren van goede resultaten Cloudstar

23/04
2015
GENT (EZPress) - 2014 was een mooi jaar voor hosting-specialist Cloudstar met een omzetstijging van 24 procent ten opzichte van 2013, en een winstmarge van ruim 10 procent. Die winst wordt uitgekeerd aan de klanten, doorgaans aandeelhouders in de coöperatieve. De cijfers tonen aan dat de coöperatieve economie echt werkt.

Cloudstar werd in 2011 als coöperatie opgezet door 5 web agencies om hun kennis rond cloud computing en hosting te bundelen. Doordat de web bedrijven ook aandeelhouder zijn, sturen ze samen Cloudstar in de richting die nodig is om een stabiel, veilig en aantrekkelijk hostingaanbod voor hun klanten aan te bieden.

(b)Co-creatie(/b)

Met de web agencies Bitler, DigitalMind en End2End Solutions haalde Cloudstar recent drie nieuwe coöperanten in huis. Mede daarom maakt het bedrijf zich sterk dat ook 2015 een topjaar wordt, met een verwachte groei van 25 procent.

Die grotere groep agencies zorgt er ook voor dat er meer kan geïnvesteerd worden in ontwikkeling. Hiermee konden de afgelopen maanden hele knappe dingen gerealiseerd worden in co-creatie: van innovatieve functies in de controlepanelen tot extra diensten. Door de schaalgrootte worden de prijzen permanent met 7% verlaagd.

(b)Schaalvoordeel(/b)

In de drie datacentra van Cloudstar worden honderden e-shops, duizenden websites en 8500 domeinnamen gehost op meer dan 250 servers. Alle data worden razendsnel opgeslagen op SSD-schijven en non-stop geback-upt. Omdat de servers automatisch schalen bij bezoekerspieken, blijft de website of e-shop in kwestie snel werken. Nadien wordt er meteen opnieuw geschaald, zodat de hosting niet over budget gaat.

Door dergelijke stabiele en transparante hosting-infrastructuur aan te bieden, garandeert Cloudstar zijn klanten dat ze zich 100 procent kunnen focussen op hun corebusiness: campagnes en webprojecten uitwerken. Temeer daar het bedrijf zich ook profileert als partner in bijkomende domeinen als marketing, facturatie en first line support.

(b)Vrijheid(/b)

Coudstar-klanten krijgen de grootste vrijheid om via gebruiksvriendelijke controlepanelen zélf hun domeinnamen, mailboxen, servers en hosting te beheren. Wat uiteraard niet verplicht is: wie dit alles door de specialisten van het bedrijf wil laten doen, kan dat even goed. Het uitgangspunt blijft sowieso hetzelfde: gebruiksvriendelijk, betaalbaar, volledig beheerd maatwerk aanbieden.

(b)Over Cloudstar(/b)

Cloudstar is de Gentse hostingcoöperatieve, opgericht door webagencies. In 3 Belgische datacentra worden honderden e-shops, duizenden websites en 8500 domeinnamen gehost op 250 servers. Daarbij wordt de focus gelegd volledig beheerde op oplossingen op maat tegen zeer gunstige prijzen. Klanten kunnen hun domeinnamen en hosting beheren via gebruiksvriendelijke controlepanelen.

//Einde bericht

Bron: Cloudstar

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Datum: donderdag 23 april 2015, 10:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry