Belastingdienst roept ondernemers op eerder btw-aangifte te doen

16/04
2015
Inmiddels hebben er meer dan 7 miljoen mensen hun aangifte inkomstenbelasting 2014 gedaan. Voor particulieren die geen uitstel hebben aangevraagd vervalt de inzendtermijn op 30 april. Dat is ook het einde van de aangiftetermijn voor diverse ondernemersbelastingen. Door de samenloop met de particuliere aangifte inkomstenbelasting wordt er gedurende eind april veel drukte verwacht op de website van de Belastingdienst. Om te voorkomen dat ondernemers inlogproblemen ondervinden en daardoor te laat aangifte doen en betalen, worden ondernemers nu opgeroepen eerder dan normaal aangifte te doen.

Vandaag en morgen stuurt de Belastingdienst een bericht naar ondernemers die hebben aangegeven door de Belastingdienst geïnformeerd te willen worden via e-mail. Daarin wordt gevraagd aan ondernemers die voor 1 mei aangifte moeten doen om de aangifte vóór 24 of 27 april in te sturen. De e-mail maakt duidelijk dat de eventuele betalingen niet gelijktijdig met de aangifte hoeven te gebeuren. Voor de Belastingdienst is het belangrijk dat de verschuldigde omzetbelasting in ieder geval op 30 april 2015 op de rekening van de Belastingdienst staat.

Naast het verzoek ruim op tijd aangifte te doen geeft de Belastingdienst in de e-mail de ondernemer nog diverse tips:

• ’s Ochtends, ’s middags tussen 15.00 en 18.00 uur en ’s avonds ná 22.00 uur is het meestal wat rustiger op onze site. Dat zijn over het algemeen de beste momenten om aangifte te doen.

• Hebt u aangifte gedaan en moet u betalen? Via internetbankieren kunt u uw betaling inplannen zodat het geld pas aan het eind van maand wordt overgemaakt.

• Download onze Btw-Alert in de appstore. Hiermee hebt u uw betalingskenmerk bij de hand op het moment dat u gaat betalen. Ook zet deze app herinneringen in uw agenda.

• Volg ons Twitteraccount @BDzakelijk en krijg nog meer tips voor uw administratie en aangifte.

• Doet u als ondernemer aangifte inkomstenbelasting? Gebruik dan onze nieuwe Aangiftehulp Inkomstenbelasting voor ondernemers. Hier vindt u handige toelichtingen en hulpmiddelen voor uw aangifte.

Datum: donderdag 16 april 2015, 14:00
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry