Japanse robotarm weert zwaardaanval razendsnel af

14/04
2015
Zijn we wel slim bezig door robots te leren hoe ze op mensen kunnen inhakken?

Het Namiki Lab in Japan heeft een filmpje online gezet, waarin te zien is hoe het zwaard van een mens wordt afgeweerd door een robotarm met zwaard. Het doel van het lab is om robots te maken die sneller zijn dan mensen. Daarin lijkt het in de video geslaagd, want de inkomende aanval maakt geen schijn van kans.

De arm maakt gebruik van twee camera's, zodat de robot de positie en beweging van zijn menselijke tegenstander kan registreren. Ook bepaalt hij hiermee waar zijn eigen zwaard zich bevindt. Als de robot aangevallen wordt, bepaalt hij met algoritmes waar het zwaard van de tegenstander terecht gaat komen en beweegt hij zijn eigen zwaard om de aanval af te weren.

bekijk op YouTube

Beweging leren kennen

Het is niet de eerste keer dat we zo'n arm zien zwaardvechten, al is dit wel de snelste robot tot op heden. De vraag is echter waarom we robots leren vechten.

Het idee erachter is waarschijnlijk dat robots mensen uiteindelijk moeten gaan assisteren in het dagelijks leven. Daarvoor moeten robots echter wel met mensen om kunnen gaan. Ze reageren op mensen, niet alleen op stemcommando's, ook op beweging.

Op die manier spelen ze in op de onvoorspelbaarheid van mensen, maar kunnen ze ook registreren wat de intentie is van een mens, door lichaamstaal te kunnen lezen. Het is dat, of we leren ze vechten omdat we graag ons eigen graf graven.

Datum: dinsdag 14 april 2015, 16:01
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Japan, Limburg, Weert

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry