NASA wil een asteroïde in baan rond de maan brengen

26/03
2015
NASA's nieuwe idee om een asteroïde te onderzoeken klinkt als een science fiction-filmscenario.

Dit is het idee: NASA stuurt een ruimtevoertuig naar een asteroïde, gebruikt een grote robotklauw om er een rots vanaf te grijpen en vervolgens wordt het gesteente in de baan rond onze maan gebracht. Een team van astronauten reist vervolgens naar het stuk asteroïde om onderzoek te doen en monsters naar aarde te brengen.

Asteroïde

Deze Asteroid Redirect Mission moet eind 2020 van start gaan en kost zo'n 1,25 miljard dollar. Het duurt ongeveer twee jaar om bij de asteroïde te komen, welke dat wordt is nog niet besloten. Vervolgens zal het ruimtevoertuig er 400 dagen over doen om een goede rots te vinden, die daarna in een baan rond de maan gebracht wordt. In 2025 vliegen astronauten met NASA's Orion-capsule naar de asteroïde om het gesteente te onderzoeken. De missie duurt waarschijnlijk 24 of 25 dagen.

Mars-test

De Asteroid Redirect Mission zal ook dienenen als oefening voor NASA's Mars-missie. Zo wordt tijdens de missie onder meer nieuwe navigatietechnieken getest, wordt er een enorme bagage (in de vorm van de ruimterots) meegesleept en kan gekeken worden of het koppelen van ruimteschepen naar wens verloopt.

Datum: donderdag 26 maart 2015, 14:53
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry