3D-geprinte viool met piezo-elektrisch effect

24/03
2015
Deze 3D-geprinte viool heeft maar 2 snaren en bespeel je door te drukken en buigen. Een revolutie in de muziek.

Wat die dame in haar handen heeft is een viool. Het is meer haar houding dan het instrument zelf dat dat duidelijk maakt, want deze viool lijkt nauwelijks op wat we kennen. Hij is 3d geprint, heeft maar twee snaren en werkt piezo-elektrisch (energie door indrukken of buigen).

De piezo-elektrische viool maakt deel uit van 5 nieuwe instrumenten die tijdens de 3D print week van 13-17 april in New York getoond worden.

De set heet samen Multi, en laat naast de viool ook een monobara-sitar, cello, didgeridoo en hornucopia (grote didgeridoo) zien en vooral horen. De instrumenten lijken in niets op wat je kent, en zijn unieke ontwerpen waarmee je unieke tonen speelt. Volgens kenners gaan die instrumenten zorgen voor een 'revolutie' in de muziekwereld.

Het zesde instrument is zo mogelijk nog opzienbarender dan de viool. Het is een 3D-geprinte witte muur die je kunt bespelen door piezomicrofoontjes, loopers en versterkers.

Bedenker Eric Goldemberg, professor in de architectuur aan het FIU in Miami (VS) zegt er dit over: “Het wordt fantastisch! Het zal de sonische artifacten die door de piezo-mics geactiveerd worden met elkaar verweven”, gevolgd door nog enthousiaster jargon over metamorphoses van complexe meta-instrumenten. De viool ziet er alvast wonderlijk uit, voor het geluid moeten we nog even wachten tot 13 april.

Datum: dinsdag 24 maart 2015, 19:22
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Miami, New York, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry