Database topvrouwen van start met 295 kandidaten

05/03
2015
DEN HAAG (EZPress) - De database voor nieuwe topvrouwen gaat van start met 295 vrouwen. Die zijn de afgelopen tijd aangemeld naar aanleiding van een oproep van VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en minister Jet Bussemaker van Emancipatie. De database moet helpen om het percentage vrouwelijke bestuurders en commissarissen in 2016 op 30 procent te krijgen. Nu is dat nog respectievelijk 8,9 en 11,2 procent.

Bestuurswisselingen

De bijna zevenhonderd commissarissen van de grootste bedrijven hebben kandidaten aangeleverd voor de database. Het moesten vrouwen zijn die bestuurservaring hebben en nog geen commissariaat vervullen. Het is de bedoeling dat zij in aanmerking komen voor de circa 150 jaarlijkse bestuurswisselingen in de top van de grootste Nederlandse bedrijven.

Geen quotum

Met de database willen De Boer en Bussemaker voorkomen dat er een quotum voor topvrouwen wordt ingevoerd. ‘Ik zie niets in dreigen, maar er alleen over praten en met papier wapperen brengt ons ook nergens’, zegt De Boer over de database. `Het moet een katalysator zijn. Misschien is er een blinde vlek bij bedrijven voor talent dat kan bijdragen aan een betere besluitvorming.`

Website

Via de website www.topvrouwen.nl kunnen kandidaten zich aanmelden en bedrijven zoeken.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 5 maart 2015, 08:33
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry