Productie Bright Composites naar Almere

02/03
2015
ALMERE (EZPress) - Bright Composites, fabrikant van hoogwaardige koolstof- en epoxyproducten voor de windenergie-sector, heeft zijn fabriek van Wieringerwerf naar Almere verhuisd. Gelijktijdig heeft Investeringsmaatschappij Pitteloo Capital uit Almere een minderheidsbelang genomen in Bright Composites.

De specialist in composieten heeft zijn intrek genomen in één van de grote hallen van de voormalige fabriek van Beiersdorf op de Creative Campus van MAC3PARK in Almere. De verhuizing was nodig om de toekomstige groei van het bedrijf te faciliteren. Bright Composites exporteert vooral naar West-Europa en het Caribisch-gebied.

De nieuwe fabriek van Bright Composites in Almere omvat 3000 m2 vloeroppervlak, verdeeld over de productieruimte, kantoren en een laboratorium. Bright is de enige composietspecialist in Nederland die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en fabricage van rotorbladen voor windturbines.

(b)Koolstof(/b)

“Onze koolstofvezel composiet technologie leent zich zeer goed voor de fabricage van grote vormen die zware belastingen aan kunnen “, zegt Diederik Hudig algemeen directeur van Bright Composites.

Koolstofcomposiet is een lichte doch supersterke stof waarmee ingewikkelde vormen gemaakt worden die bestand zijn tegen wisselende belastingen. Vooral in de luchtvaart wordt koolstofcomposiet veelvuldig gebruikt en ook voor rotorbladen van windturbines, die eveneens aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen, is het zeer geschikt. Hudig: “Op dit moment kunnen wij rotorbladen tot een lengte van 30 meter produceren; grotere lengtes zijn in de toekomst niet uitgesloten en die kunnen wij in Almere ook produceren. Afhankelijk van de marktvraag werken we aan uitbreiding van het assortiment, waarbij wij ook kijken naar andere toepassingsgebieden voor de door onszelf ontwikkelde koolstofcomposiet-techniek. Het gaat daarbij altijd om professionele, industriële toepassingen in machinerieën, constructies en processen waarin met grote krachten wordt gewerkt of grote krachten worden opgewekt.”

(b)Clustering(/b)

Verhuizing van Wieringerwerf naar de Creative Campus in Almere was voor Bright Composites een logische volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf. “We begeven ons vooral op de internationale markt en dan speelt de bereikbaarheid en de nabijheid van Schiphol een rol”, zegt Hudig. “Bovendien zijn wij nu onderdeel van de Flevolandse topsector high tech systemen en materialen waarin de composietenontwikkeling vanuit de provincie veel aandacht en prioriteit krijgt. Op de Creative Campus is Dutch Thermoplastic Composites (DTC) onze buur, zij zijn sterk in de luchtvaartsector en leveren bijvoorbeeld high tech onderdelen voor de Airbus A380. Clustering in onze industrietak is bijzonder nuttig in verband met de kennisuitwisseling en het nastreven van gemeenschappelijke belangen.”, zegt Hudig.

(b)Hoger niveau(/b)

Hij vervolgt: “Voorts bevindt het NLR zich in Flevoland dat samenwerkt met Fokker Landing Gear, een van de vier divisies van Fokker Technologies, bij de fabricage van composietonderdelen voor landingsgestellen waaronder die van de F35 Joint Strike Fighter. Zo’n innovatieve ontwikkeling brengt de composietindustrie op een hoger niveau en biedt kansen voor de gehele cluster. En ook wat betreft de kennisontwikkeling en onderwijs loopt Flevoland vooraan. Er is een 4-jarige MBO opleiding Engineering Composieten en Watersportindustrie waardoor er voor bedrijven als Bright Composites gekwalificeerd personeel beschikbaar is. Kortom, alle ingrediënten zijn hier aanwezig voor een gezonde ontwikkeling van de topsector en met Bright Composites hopen wij daarvan te kunnen profiteren”, aldus Diederik Hudig tot besluit.

//Einde bericht

Bron: Bright Composites/MAC3PARK

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 2 maart 2015, 12:48
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Almere, Flevoland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry