Drukke eerste dag aangiftecampagne

01/03
2015
De vooraf ingevulde aangifte, die sinds vandaag in de portal ‘Mijn Belastingdienst’ online beschikbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting 2014, wordt massaal bekeken. De website wordt zeer druk bezocht, het betrof hier vooral mensen die de website alleen bekeken. Tot 16.00 uur hadden 307.000 mensen daadwerkelijk op 'Mijn Belastingdienst' ingelogd, 102.000 mensen hebben hun aangifte afgerond en ingestuurd.

Om overbelasting van de systemen te voorkomen, kregen meerdere mensen via het inlogscherm het verzoek om het inloggen later nogmaals te proberen. Deze melding verschijnt automatisch wanneer te veel mensen tegelijk inloggen om aangifte te doen. In totaal werd 166.000 keer dit beeld vertoond. Veelal betrof het hier mensen die meermaals achter elkaar probeerden in te loggen

Het is voor het eerst dat iedereen online aangifte doet. Juist om pieken in de online aangifte te voorkomen, is hiervoor twee maanden uitgetrokken. Aangifte doen is mogelijk via www.belastingdienst.nl/aangifte en mensen die de vooraf ingevulde gegevens niet hoeven aan te vullen of te wijzigen kunnen de aangifte-app op smartphone of tablet gebruiken. Hiervan werd vandaag al bijna 44.000 keer gebruik gemaakt.

Datum: zondag 1 maart 2015, 16:00
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry