Rechter toetst machtsmisbruik Funda

27/02
2015
AMERSFOORT (EZPress) - De Amsterdamse rechtbank wil een aanvullend onderzoek naar Funda. Zo moet worden vastgesteld of de huizensite van de NVM misbruik maakt van zijn machtspositie.

Het voorgenomen onderzoek vormt een nieuw hoofdstuk in de al tweeëneenhalf jaar durende bodemprocedure die VBO Makelaar aanspande tegen branchegenoot en Funda-oprichter NVM.

VBO-makelaars betalen meer dan NVM-leden om hun huizen op de site te krijgen. Daarbij wordt het aanbod van makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten veel lager in de zoekresultaten getoond. Volgens VBO Makelaar maken Funda en marktleider NVM daarom misbruik van hun machtspositie.

Ongelijke kansen

Vorig jaar dwong de Autoriteit Consument en Markt de NVM al het aanbod van de concurrentie duidelijker op Funda te vermelden. Ondanks de uitspraak van de kartelwaakhond, moeten huizenzoekers nog steeds lang speuren naar het aanbod van andere makelaarsorganisaties.

Vereniging Eigen Huis vindt dat de consument op basis van zijn zoekopdracht altijd het beste aanbod op Funda moet krijgen te zien, ongeacht welke makelaarsorganisatie daarachter zit. De vereniging wacht het aanvullende onderzoek van de Amsterdamse rechtbank met belangstelling af.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 27 februari 2015, 09:57
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amersfoort, Amsterdam, Huizen, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry